آموزشگاه هوشمند و تاریخچه آن

مدرسه هوشمند مدرسه ای است که که کنترل و مدیریت آن بر اساس تکنولوژی کامپیوتر بوده و سیستم ارزیابی به کار رفته در آن هوشمند طراحی شده است. بطور کلی مفهموم مدرسه هوشمند در سال 1984 توسط دیوید پرکینز در دانشگاه هاروارد معرفی شد. دانش آموزان در این چنین مدارسی علاوه بر نقش یادگیرنده ، نقش فرا یادگیری نیز دارند. در این چنین مدارسی دانش آموزان اجازه دارند مرتبط با منابع درسی خود پا را فراتر گذاشته و چیزهایی را بیاموزند که بسیار فراتر از دروس سنتی می باشد. در مدرسه هوشمند ، تاکید نظام آموزشی بیشتر دانش آموز محور می باشد و دانش آموزان می توانند در هر مبحثی از دروس وارد شده و نقش یک پژوهشگر را ایفا نمایند. بطور کلی می توان گفت یکی از ویژگی های یک مدرسه خوب می تواند مقدار هوشمندی آن باشد.کلاس های موسسه فرهنگی و آموزشی حضرت ولی عصر (عج) مجهز به تخته های هوشمند، رایانه و اینترنت، ویدیو پروژکتور و دوربین های مداربسته می باشند و تدریس به صورت تعاملی و پژوهش محومر می باشد.

خصوصیات یک آموزشگاه هوشمند

مدارس هوشمند دارای خصوصیات و ویژگی هایی هستند که آنها را از مدارس سنتی متمایز می کند. از جمله خصوصیات مطرح این مدارس این است که در آن معلمین قادرند با استفاده از منابع نرم افزاری و اینترنت به تدریس دروس جدید مرتبط با علایق دانش آموزان بپردازند.

• * اغلب در مدارس هوشمند، ارزیابی ها بصورت آنلاین انجام می شود و همین امر سبب می شود که دانش آموز همیشه برای آزمون های متفاوت آماده باشد. همچنین این امر سبب می شود که معلمان بسیار ساده تر به ارزیابی دانش آموزان پرداخته و دیگر نگران تصحیح اوراق امتحانی متعدد نباشند.
  • * از آنجا که ارتباطات دیجیتالی بسیار ساده و در دسترس می باشد، یک دانش آموز در مدرسه هوشمند می تواند به راحتی با اساتید و معلمین خود ارتباط برقرار کرده و سوالات درسی و پژوهشی خود را با آن ها در میان بگذارد.
  • * موسسه فرهنگی آموزشی حضرت ولی عصر (عج) دارای سامانه و نرم افزار منحصر به فرد بوده و از آن طریق به صورت آنلاین تمام معلمان و مربیان با اولیای گرامی و دانش آموزان می توانند روزانه با هم در ارتباط باشند، در ضمن گزارشات و نمرات درسی و موارد انضباطی و همه فعالیت های مدرسه و کلاس از طریق این سامانه روزانه برای اولیا و دانش آموزان ارسال می شود.
  • * با استفاده از نرم افزار موسسه، گزارشات درسی هر یک از دانش آموزان توسط مشاورین تحصیلی و آموزشی ماهانه بررسی و راهنمایی ها و مشورتهای لازم برای دانش آموزان و اولیای گرامی ارائه خواهد شد.

ابزار مورد استفاده در یک مدرسه هوشمند

از جمله ابزار مورد نیاز برای پیاده سازی یک مدرسه هوشمند می توان به موارد زیر اشاره نمود که با استفاده از سنجش تعداد همین ابزار در یک مدرسه، می توان به میزان هوشمندی آن ، تا حدودی پی برد.

• * ویدئو پروژکتور
  •  * رایانه و لپ تاپ
  •  * قلم هوشمند
  •  * نرم افزارهای کمک آموزشی
  •  * بردهای هوشمند
  •  * وب سایت به روز و کار آمد
  •  * و…

در نهایت می توان گفت مدرسه ای که بتواند تمامی این زیرساخت ها را فراهم کرده و از آن به نحو احسنت استفاده نماید، یک مدرسه هوشمند تلقی می گردد که می تواند فرزندان ما را در امر آموزش بسیار یاری نماید. به یاری خداوند متعال و همت مدیریت و همکاران گرامی می توان گفت که تمام کلاس های موسسه فرهنگی آموزشی حضرت ولی عصر (عج) نه تنها زیر ساخت های لازم را فراهم نموده اند بلکه در تلاش هستند تا روشی نوین را در آموزش فرزندان عزیزمان ارائه داده و از تمام امکانات و تکنولوژی های به روز در مسیر تعلیم و تربیت استفاده نمایند.

امتیاز دهید

نظرات و پیشنهادات